fbpx

Το brand name Mantility αποτελεί μια ιδιότυπη σύνθεση της λέξης ελληνικής μαντήλι και της αγγλικής mentality

Mantility

Πρώτη ύλη: Μετάξι και ταλέντο

Κείμενο: Άγγελος Ν. Βάσσος || Φωτογραφίες: @ Mantility
vassiliki-zafiria-ypsilanti

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ μια επιχειρηματική πρωτοβουλία για να πετύχει; Κατ’ αρχήν, μια καλή ιδέα. Στη συνέχεια, την πρώτη ύλη που μπορεί να εγγυηθεί τη βιωσιμότητά της και, ασφαλώς, έμψυχο δυναμικό ταλαντούχο και αποφασισμένο να τη στηρίξει, ώσπου να μπορέσει να σταθεί στα πόδια της. Κάπως έτσι σκέφτηκε μια νέα γυναίκα από την Καβάλα, η Βασιλική-Ζαφειρία Υψηλάντη.

Το όραμά της ήταν να δημιουργήσει τη Mantility, μια διαδικτυακή γκαλερί, η οποία θα εμπορεύεται κορυφαίας ποιότητας μεταξωτά μαντήλια, κατασκευασμένα με τις παραδοσιακές τεχνικές των σηροτρόφων του Σουφλίου, στέλνοντάς τα στις τέσσερις γωνιές του κόσμου. Άλλωστε, έχοντας συνεργαστεί και η ίδια επί μακρόν ως business architect με σχεδιαστές, γραφίστες και αρχιτέκτονες, είχε προσωπική άποψη για το πώς αυτή η περίσσεια ταλέντου αναλώνεται πολλές φορές στην καθημερινή ρουτίνα. Αυτή η γνώση, σε συνδυασμό με την αγάπη της για το ύφασμα, την ώθησαν στη δημιουργία μιας πλατφόρμας που θα μεταμορφώνει το μετάξι σε έργο τέχνης, φέρνοντας πελάτες και σχεδιαστές σε επαφή.

Ως πρώτη ύλη επέλεξε μετάξι υψηλότατης ποιότητας, επενδύοντας μάλιστα σχεδόν δύο χρόνια δοκιμών στην ποιότητά του, στις διαστάσεις των προϊόντων της, στις εναλλακτικές σε χρώματα και μεθόδους παραγωγής και επεξεργασίας της πρώτης ύλης, ακόμη και στη συσκευασία και στο branding της. Αντίστοιχη προσοχή έδωσε και στο έμψυχο δυναμικό. Σχεδιαστές και καλλιτέχνες από διάφορες κατηγορίες του ντιζάιν (ζωγράφοι, αρχιτέκτονες, γραφίστες, κεραμίστες, σκηνογράφοι, καλλιτέχνες γκραφίτι) παρέχουν στη γκαλερί τα έργα τους, ώστε να περαστούν σε μεταξένιο καμβά. Κατόπιν, η Mantility τα τυπώνει ψηφιακά πάνω σε μαντήλια διαφόρων διαστάσεων, τα οποία παράγονται στο Σουφλί.

Αυτή τη στιγμή η εταιρεία συνεργάζεται με δεκατρείς δημιουργούς, καθένας από τους οποίους θα έχει το δικό του «ράφι» στο ηλεκτρονικό κατάστημα, μαζί με το βιογραφικό και τα σχέδιά του. Μεταξύ των δημιουργών που συμμετέχουν με τα έργα τους, περιλαμβάνονται ο καταξιωμένος φωτογράφος Στράτος Καλαφάτης, ο κεραμίστας Κώστας Καρακίτσος και το αθηναϊκό «G-Design Studio», καθώς και νεότεροι εξαιρετικά ταλαντούχοι γραφίστες και ντιζάινερς, όπως η ομάδα «Blaqk» του Γρηγόρη Παπαγρηγορίου και του Χρήστου Τζαφέρου, ο Κωνσταντίνος Φυντάνης, η Ελένη Κουκκίδου κ.ά.

«Στην ομάδα τής Mantility αντιλαμβανόμαστε τα μαντήλια μας ως έναν ευγενή αγγελιαφόρο του μεταξιού και ως καμβάδες για ταλαντούχους καλλιτέχνες, όπου μπορούν να αφηγηθούν ιστορίες και συναισθήματα και να δημιουργήσουν μοναδικά τεχνουργήματα μόδας, που θα συντροφεύουν ιδανικά τις καθημερινές στιγμές των ανθρώπων που θα τα φορούν» υποστηρίζει, μιλώντας στο Mataroa, η Βασιλική-Ζαφειρία Υψηλάντη –η οποία, μάλιστα, αποκαλεί την επιχειρηματική της πρωτοβουλία «Κίνημα Mantility», θέλοντας να υπογραμμίσει την ιδεαλιστική προσέγγιση που ένωσε τόσους δημιουργικούς ανθρώπους κάτω από μία ιδέα. «Αυτή είναι και η καινοτομία της Mantility, που μας διαφοροποιεί από τις υφιστάμενες πρωτοβουλίες και επιχειρήσεις που εμπορεύονται μετάξι: στόχος μας είναι να εκπροσωπούμε πολλούς και διαφορετικούς καλλιτέχνες και σχεδιαστές από την Ελλάδα. Θέλουμε να μπούμε σε πολιτιστικούς οργανισμούς και μουσεία, όχι σε καταστήματα λιανικής».

Κάθε σχέδιο Mantility θα διατίθεται αυστηρά σε 200 μαντήλια, αριθμημένα και υπογεγραμμένα από τον σχεδιαστή. Με την εξάντλησή του θα δίνει τη σειρά του σε νέα σχέδια και νέους καλλιτέχνες, ώστε να προσθέσουν τις δικές τους δημιουργίες στη γκαλερί. Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα κοινό συλλεκτών μαντιλιών, οι οποίοι θα γίνουν κοινωνοί της πρωτοβουλίας, αλλά και πρεσβευτές της δημιουργικής συλλογικότητας.

«Το brand name Mantility αποτελεί μια ιδιότυπη σύνθεση της λέξης ελληνικής μαντήλι και της αγγλικής mentality, με διεθνή αναγνωρισιμότητα» σημειώνει η κυρία Υψηλάντη. «Όραμά μας είναι η γκαλερί Mantility να καταστεί ένα σημείο συνάντησης, ένας νέος τόπος αυθεντικότητας, μια πολυδιάστατη εικαστική συλλογικότητα. Να γίνει η μεταξένια κλωστή που ενώνει την πανίδα και τη χλωρίδα με τους ανθρώπους, την τέχνη και τις τεχνικές τους».

Από τα μέσα Οκτωβρίου, η Mantility είναι παρούσα στον επίσημο ιστοχώρο και e-shop της στη διεύθυνση www.mantility.com, ενώ ταυτόχρονα τα πρώτα μαντήλια της άρχισαν να αποστέλλονται στους ανά τον κόσμο παραλήπτες τους.

πληροφορίες

επικοινωνία

hello@mantility.com

Εικόνες