fbpx

updates

Art Thessaloniki International Contemporary Art Fair 20-23/05/2021

ΝΕΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

Λαμβάνοντας υπόψη την εξάπλωση του COVID-19 και τον κίνδυνο από τη διασπορά του, αποφασίστηκε από την Art Thessaloniki σε συνεργασία με την ΔΕΘ-HELEXPO η μόνιμη διοργάνωση της Art Fair τον μήνα Μάιο.

Σχετικά με το βραβείο νέων καλλιτεχνών MATAROA της Πολιτιστικής Εταιρείας, η νέα προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για τους καλλιτέχνες που επιθυμούν να συμμετέχουν είναι 15 Μαρτίου 2021.

Το ραντεβού μας λοιπόν, ανανεώνεται για την 5η Art Thessaloniki Fair στις 20-23 Μαΐου 2021.

ΒΡΑΒΕΙΑ MATAROA 2020-2021

Πρόσκληση Ενδιαφέροντος

Για δεύτερη φορά φέτος η Πολιτιστική Εταιρεία Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος (ΠΕΕΒΕ) και η 5η Art-Thessaloniki International Contemporary Art Fair (20-23 Μαΐου 2021) απευθύνουν στους νέους καλλιτέχνες, έως 33 χρόνων, πρόσκληση ενδιαφέροντος συμμετοχής στα MATAROA AWARDS.

Με στόχο την καλλιτεχνική προώθηση νέων δημιουργών και την ανάδειξή τους στο καλλιτεχνικό δυναμικό της χώρας, διοργανώνουν μέσα από διαγωνισμό, θεματική έκθεση και απονομή αντίστοιχων βραβείων για τους καλλιτέχνες που θα διακριθούν. Μέσα από τη διαδικασία ανοιχτής πρόσκλησης με την υποβολή portfolio και αξιολόγησης των υποψηφίων από ειδική 5μελή επιτροπή, δίνεται η δυνατότητα σε 10 νέους καλλιτέχνες να εκθέσουν το έργο τους ατομικά σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην 5η Art Thessaloniki Fair.

Η επιτροπή και το κοινό θα αναδείξουν, ανάμεσα στα επιλεγμένα 10 portfolio, την πιο αξιόλογη συμμετοχή αποδίδοντας βραβείο χρηματικού ύψους 1.500 ευρώ, καθώς και δυο τιμητικές διακρίσεις ύψους 700 ευρώ/καθεμία. Επιπλέον, οι 10 επιλεγμένοι καλλιτέχνες θα παρουσιαστούν στις ιστοσελίδες της Art Thessaloniki International Contemporary Art Fair, www.art-thessaloniki.gr | www.artforum.gr και της Πολιτιστικής Εταιρείας www.peebe.gr | www.culturalsociety.gr, ενώ η θεματική έκδοση MATAROA θα φιλοξενήσει ειδικό αφιέρωμα για τον πρώτο βραβευθέντα στην έντυπη και ηλεκτρονική μορφή www.mataroa.gr.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ:

Θούλη Μισιρλόγλου, Αν. Διευθύντρια ΜΟΜus – Πειραματικό Κέντρο Τεχνών
Δημήτρης Ξόνογλου, Εικαστικός.
Σάνια Παπά, Δρ. Ιστορικός Τέχνης, Λέκτορας Τμήματος Εικαστικών & Εφαρμοσμένων Τεχνών του ΑΠΘ .
Ξενής Σαχίνης, Καθηγητής Τμήματος Εικαστικών & Εφαρμοσμένων Τεχνών του ΑΠΘ .
Γιώργος Σκαμπαρδώνης, Σύμβουλος Έκδοσης MATAROA

ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ/ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
• νέοι εικαστικοί καλλιτέχνες (έως 33 ετών), πτυχιούχοι Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών
• μη απόφοιτοι με τουλάχιστον μια ατομική ή συμμετοχή σε ομαδική έκθεση επώνυμης γκαλερί.
• δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι 10 διακριθέντες που επιλέχθηκαν στην έκθεση των βραβείων MATAROA 2019.

ΤΡΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ, ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΥΛΙΚΟΥ:
Aποστολή portfolio με έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, μικτής ύλης, installation, με 7 έως 10 φωτογραφίες των έργων, 300 έως 500ΚΒ έκαστη.

Η κάθε μία φωτογραφία θα πρέπει να εμφανίζεται σε διαφορετικό αρχείο και να φέρει πλήρη περιγραφή ως κάτωθι:

• ονοματεπώνυμο του καλλιτέχνη
• διάσταση έργου, υλικό.

Συνημμένα στο email θα αποστέλλεται σύντομο βιογραφικό με πρόσφατη φωτογραφία του συμμετέχοντα.
Η αποστολή υλικού θα πρέπει να γίνει στο info@art-thessaloniki.gr (Τ: 2310 291117, 2310 291141, 2310 257552).

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ: 15 Μαρτίου 2021
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ 10 ΕΠΙΛΕΧΘΕΝΤΩΝ: θα ανακοινωθεί σύντομα

*η εκδήλωση απονομής των MATAROA AWARDS θα γίνει στο πλαίσιο της 5ης Art Thessaloniki Fair 26-29/11/2020, ενώ η ακριβής ημερομηνία και χώρος θα ανακοινωθεί σε επόμενο χρόνο.

Το project MATAROA είναι μια πλατφόρμα για τους Έλληνες καλλιτέχνες και τον σύγχρονο πολιτισμό στην Ελλάδα. Μια πρωτοβουλία της Πολιτιστικής Εταιρείας Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος που στόχο έχει την προώθηση της σύγχρονης ελληνικής καλλιτεχνικής δημιουργίας και πολιτιστικής δραστηριότητας. Το project MATAROA έχει τρεις βασικούς πυλώνες: την έντυπη έκδοση, την ιστοσελίδα και τα ομώνυμα βραβεία νέων καλλιτεχνών.

Η Art Thessaloniki International Contemporary Art Fair έχει καθιερωθεί ως το σημαντικότερο καλλιτεχνικό γεγονός στο νότιο-ανατολικό άκρο της Ευρώπης, που εκτός από την εμπορική της διάσταση, με την παρουσίαση σημαντικών γκαλερί από την Ελλάδα και το εξωτερικό, μεγάλο μέρος της είναι αφιερωμένο στον πολιτισμό με εκθέσεις και projects υψηλού κύρους. Υλοποιείται από τον Παντελή Τσάτση Ιδρυτή και Καλλιτεχνικό της Διευθυντή σε συνεργασία με την ΔΕΘ-HELEXPO στα περίπτερα 10-9-8.