Προσωπικότητες του χτες και του σήμερα ζωντανεύουν με το ψηφιακό πενάκι του.

Σταύρος Δάμος

Illustrating legends

Ζωντανοί θρύλοι της παγκόσμιας μουσικής και κινηματογραφικής, πρόσωπα της διεθνούς πολιτικής επικαιρότητας αλλά και ιστορικές προσωπικότητες παρελθόντος γίνονται με το ψηφιακό πενάκι του εικονογράφου Σταύρου Δάμου εργαλείο επικοινωνίας χωρίς σύνορα, αλλά και καλλιτεχνικό υλικό με ύφος ξεχωριστό, καινοτόμο και αναγνωρίσιμο.

Γεννημένος το 1977 στη Θεσσαλονίκη, σπούδασε Γραφιστική και εξειδικεύτηκε στον τομέα της εικονογράφησης με μεγάλης εμβέλειας έντυπα από το εξωτερικό στο πελατολόγιό του: από το History Magazine του BBC και το μουσικό περιοδικό Mojo ως την Washington Post και το βρετανικό New Statesman.

«Η ανάπτυξη της τεχνολογίας και γενικότερα η ψηφιακή αναγέννηση που συντελείται τα τελευταία χρόνια έχουν διαμορφώσει σε μεγάλο βαθμό τον χαρακτήρα της εικονογράφησης αλλά και του σχεδιασμού γενικότερα. Η ταχύτητα και η ακρίβεια που παρέχουν τα νέα ψηφιακά μέσα είναι ίσως τα πιο σημαντικά στοιχεία αυτής της αλλαγής», εξηγεί ο Δάμος για τα εργαλεία της δουλειάς του. Παρά την παγκοσμιοποιημένη διάστασή της, θα ήθελε στο μέλλον να ασχοληθεί «με κάποιο έργο που να αφορά τη Θεσσαλονίκη ή κομμάτι της κουλτούρας της».

πληροφορίες

www.behance.net/StDamos​

Έργα